Saturday, January 3, 2009

2008

2008
Nou.Incercare.Acceptare.Tentativa.Nereusita.Sarut.Lumini.
Sfarsit.Inceput.Facultate.Reusita.Calimanesti.Congres.
Reusita.Recunoastere.Ochi.Iubire.Dezamagire.Despartire.
Lacrimi.Incercare.Esec.Incercare.Calatorii.Liniste.
Lectii.Desen.Fotografie.Orizonturi.Facultate.Internetics.
Nou.Oameni.Prieteni.Admiratie.Reusita.Delasare.Cautare.
Uitare.Biz.Oboseala.Incredere.Satisfactie.Prieteni.Cautare.
Singuratate.Familie.Craciun.Stralucire.Oameni.Singuratate.
Incercare.Frumusete.Viitor.

Pimele cuvinte care mi-au trecut prin minte atunci cand m-am gandit la anul 2008.Asa, simple,fara sa le caut mii de sensuri.Nu am vrut o alta lista pe care sa o adaug la multele liste deja existente (multe inutile) din viata mea.Asa ca au ramas doar cuvinte,simple vorbe care se vor pierde intr-un an.

Pentru ca tot m-am referit la vorbe -un scurt fragment citit de curand in incercarea de a intelege mirifica semiotica.Parerea calului Holstomer despre oameni:

"Dar aceste vorbe au avut asupra mea o uriasa inraurire.Neincetat m-am gandit la acestea si mult mai tarziu dupa tot felul de relatii cu oamenii ,am inteles,in sfarsit,semnificatia pe care o atribuie ei acestor vorbe ciudate.Oamenii nu sunt calauziti in viata de fapte ci de vorbe.Ei nu pretuiesc atat posibilitatea de a face sau a nu face ceva cat posibilitatea de a-si spune intre ei vorbe conventionale despre diferitele obiecte.In relatiile dintre ei socotesc ca foarte importante vorbele:al meu,a mea, ale mele.Chiar despre unul si acelasi lucru,ei se pun de acord ca numai unul dintre ei sa spuna "al meu".Si acela care,in acest joc conventional dintre ei,zice al meu mai mult decat ceilalti,despre un mai mare numar de lucruri,acela este socotit cel mai fericit.Pentru ce e asa,nu stiu,dar e".
“Holstomer”,Lev Tolstoi

2 comments:

Anonymous said...

Sa incerci sa ajungi la "M-am hotarat sa devin prost" ori, in franceza, Comme je suis devenu, e o cartulie mica, dar interesanta. E tot un soi de manifest anti-capitalism sau mai corect,un manifest impotriva consecintelor [nefaste]ale capitalismului practicat fara o bruma de ratiune :). Si in acelasi timp, o reteta perfecta de a renunta la inteligenta :). Autorul e un tanar pe nume Martin Page ! Sper ca n-ai citit-o si postul meu nu e total inutil !

Carmen Rusu said...

Iti multumesc pentru sugestie!Postul tau este mai mult decat binevenit!O sa incerc sa-mi insusesc si aceasta carte imediat dupa Ernesto Sabato "Inainte de tacere" pe care am amanat-o deja prea mult:)Orice propunere este binevenita (din aproape orice domeniu:))