Friday, December 26, 2008

Mi-am amintit ca si mie mi-e dor. De zapezile de altadata! Cu toate cele ale lor!
Ma gandeam ca n-am mai trait un Craciun adevarat de ani de zile...un Craciun cu miros de cozonaci, colinde si zapada inrosita de sangele porcului,cu vecini si glasuri de copii. Tare mi-e dor de zapada aia ,parca mai alba decat asa cum o vad acum, mai mare, mai plina... de sanie, de "culesul de stele" si de gutuile puse pe dulap.Anul viitor vreau in Maramures,vreau traditii,vreau realitate nu reconstituiri stangace ale unor oameni care au pierdut demult spiritul Craciunului.Cu toate astea am avut parte de liniste,multe colinde,amintiri,timp petrecut cu familia!
Urmeaza lista sfarsitului de an!

Post scriptum:
Multumesc radioului Romania Actualitati,singurul care mi-a adus prin emisiunile sale atmosfera de odinioara a Craciunului.Ii multumesc pentru concerte,pentru muzica minunata,pentru oameni si traditii dar in special pentru interes.Ii multumesc lui George Cosbuc pentru poeziile cu care m-am delectat in fata focului.De asemenea multumiri si lui Stefan Hrusca pentru vocea minunata.Viei bunicului pentru vinul parfumat.Mainilor mamei pentru migala .Tatalui pentru povestile nemuritoare.Lui Dumnezeu pentru tot ce am scris mai sus.

4 comments:

Anonymous said...

Imi place post scriptumul ! Folosesc afirmatia precedenta ca un soi de introducere si iti recomand 4 filme, pe care nu le gasesc in lista ta de filme, dar poate le-ai vazut, : Broken Flowers, Lost in Translation, Life is a miracle [zivot je cudo] si 2 days in Paris. Iar la anul sper sa ne vedem cu bine, in Maramures [si eu imi doresc de mult sa poposesc p-acolo]. :)

Anonymous said...

Fie ca noul an sa-ti aduca muuuulta inspiratie ! :)

Anonymous said...

Am vazut filmul pe care mi l-ai recomandat si iti multumesc. Cauza evaziunii tanaralui intr-o salabatice pura nu trebuie confundata cu situatia familiala, adica se insista, in film, mult asupra faptului ca practic tragedia din familie l-a determinat pe tanar sa fuga. Cautarea 'starii naturale' in detrimentul societatii ahtiate dupa progresul tehnologic e o stare de fapt, actuala.Filmul comporta multe interpretari: poate fi, de altfel. si un protest fata de distrugerea mediului, si ca o lupta si chiar ca un mesaj politic. Cert e ca ... lumea nu mai poate astepta .Iar filmul se incheie apologetic cu "Fericirea e reala doar daca e imparatasita" Asa ca, citeste,fotografiaza, vizioneaza cat mai multe filme si bineinteles, imprastaseste-mi ! :)

Carmen Rusu said...

Iti multumesc pentru promptitudinea cu care raspunzi si imi cer scuze pentru lipsa acesteia din partea mea...scuza mea este programul cam incarcat din ultima perioada.Ai dreptate,poate in film (Into the Wild) s-a accentuat prea mult problema existenta in familie cand celelalte elemente explicau perfect fuga lui...sau poate eliberarea.Interpretarea pe care am vrut eu sa o iau (pentru ca ma identific cu ea),este aceea de lupta cu tine insuti,lupta intre regasirea fericirii in simplitate(de care vorbeau cei mai mari filosofi) si pseudofericirea capatata prin aspecte iluzorii legate de materialism.Mesajul acesta m-a determinat sa tin minte filmul si chiar sa-l si recomand.Asa ca.."i'm going to paraphrase Thoreau here...rather than love,than money,than faith,than faime,than fairness...give me truth!".Aceeasi rugaminte:impartaseste-mi!