Wednesday, August 27, 2008

Distorsionat

Uite cum reusesc din nou sa ma minunez de cat de "colorata" este lumea...si vorbesc chiar eu, aia optimista care vede lumea in culori. Dar acum serios ca am momente in care fac matanii pentru ochelari opaci prin care doar sa intrevad oamenii, pentru un nas sensibil doar la mirosuri frumoase si de-a dreptul nesimtit la din alea urate si pentru o pereche de urechi care sa ignore de-a dreptul zgomotul scos aiurea de oameni.

Recunosc ca ma gandesc foarte des la "cum ar fi fost..."Si aici intra: cum ar fi fost sa fiu "ignoranta"(observati subtilitatea!) asta pentru ca observ cu cata naturalete prostia, ignoranta sunt apreciate si ridicate la rang de valori. People...de cand e lumea, prostia a fost considerata o non-valoare iar ignoranta dezapreciata, de ce acum, cand trebuie si eu sa-mi insir anii in societatea asta au luat-o lucrurile razna?

Toti facem "radiografii "ale societatii, ne place sa invatam cuvinte pompoase(carora de multe ori nu le cunoastem sensul), sa ne afisam, sa ne vindem imaginea ,sa ne hranim orgoliile mintindu-ne zilnic ca suntem cei mai buni, ca ne permitem sa dam lectii si sa facem o pauza de la a mai invata. Promovam incultura pentru ca "vinde", lesbianismul si homosexualitatea pentru ca "e altfel" (si nu sunt homofoba, jur!prietenii stiu de ce!), falsitatea pentru ca "se cauta", minciuna pentru ca "trebuie".

Ne ducem copiii de ziua lor la McDonalds si ne batem pe umar singuri :"ce buni parinti suntem", ne inscriem fiicele la concursuri de frumusete de la varsta de 5 ani pentru ca vrem sa le construim "o cariera" in "industria frumusetii", ne rugam pentru spirit gregar iar atunci cand cineva nu este ca noi il aratam cu degetul, pentru ca ...avem dreptul asta, l-am castigat. Multi se minuneaza de anumite site-uri si zic ei e plin de oameni "Ciudati".

De ce?Pentru ca sunt prea multi. Si acum sa fim seriosi, cine mai merge pe calitate si nu pe cantitate? Asa ca Noi astia mai putini care mai avem bun simt sa ne minunam suntem Ciudatii iar ei Normalii. E regula simpla. Ca la Razboi (jocul de carti) cartea cu numar mai mare o ia pe aia cu numar mai mic.
Sa nu ne pierdem (totusi) speranta!

No comments: