Tuesday, September 21, 2010

'Oraşul din imagini'






*
'Oraşul din imagini'. Realitatea.

Cele două lumi n-au nimic în comun. În ciuda aparenţelor zgomotoase, a decorurilor multicolore, a unei agitaţii continue, adevărata Realitate, sensul ei îmi scapă des.

'Oraşul din imagini' îţi propune, adesea, o meditaţie dureroasă şi aparent nefirească. Îţi oferă, cu gratuitatea enervantă a lucrurilor profunde, stări bizare, pe care le încerci în momentele de mare agitaţie, atunci când încerci şi, uneori, reuşeşti să nu mai schimbi nimic în jurul tău - în Realitate.

*

Primele cuvinte scrise în cele patru zile. Zile liniştite în care am încetat să mai caut răspunsuri. Zile în care am mers. Fără ţintă, fără timp, fără oprelişti. În care am stat. Fără ţintă, fără timp, fără oprelişti. În care am cunoscut poveştile unei case frumoase...


...ce poartă numele unei femei distinse, cu rochie albă şi mănuşi negre din catifea. Păstrează la gât trandafirii pictaţi pe perete, iar şalul ei împrumută culoarea cerului. Poţi vedea dimineaţa cum faldurile rochiei plutesc pe scările de mahon, până sus, în mansardă. Acolo, totul se opreşte.