Friday, December 26, 2008

Mi-am amintit ca si mie mi-e dor. De zapezile de altadata! Cu toate cele ale lor!
Ma gandeam ca n-am mai trait un Craciun adevarat de ani de zile...un Craciun cu miros de cozonaci, colinde si zapada inrosita de sangele porcului,cu vecini si glasuri de copii. Tare mi-e dor de zapada aia ,parca mai alba decat asa cum o vad acum, mai mare, mai plina... de sanie, de "culesul de stele" si de gutuile puse pe dulap.Anul viitor vreau in Maramures,vreau traditii,vreau realitate nu reconstituiri stangace ale unor oameni care au pierdut demult spiritul Craciunului.Cu toate astea am avut parte de liniste,multe colinde,amintiri,timp petrecut cu familia!
Urmeaza lista sfarsitului de an!

Post scriptum:
Multumesc radioului Romania Actualitati,singurul care mi-a adus prin emisiunile sale atmosfera de odinioara a Craciunului.Ii multumesc pentru concerte,pentru muzica minunata,pentru oameni si traditii dar in special pentru interes.Ii multumesc lui George Cosbuc pentru poeziile cu care m-am delectat in fata focului.De asemenea multumiri si lui Stefan Hrusca pentru vocea minunata.Viei bunicului pentru vinul parfumat.Mainilor mamei pentru migala .Tatalui pentru povestile nemuritoare.Lui Dumnezeu pentru tot ce am scris mai sus.

Wednesday, December 24, 2008

Nasterea Mantuitorului!


Sa ne amintim ca 25 decembrie inseamna mai intai Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.Povestiti-le copiilor despre Iisus,despre miracolul venirii lui pe acest pamant si inchinati-va!Multa credinta,frumusete gandurilor si faptelor va doresc!Bucurati-va!

Evanghelia dupa Matei 2, 1-12
"Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui. Şi auzind, regele Irod s-a tulburat şi tot Ierusalimul împreună cu el. Şi adunând pe toţi arhiereii şi cărturarii poporului, căuta să afle de la ei: Unde este să Se nască Hristos? Iar ei i-au zis: În Betleemul Iudeii, că aşa este scris de proorocul: "Şi tu, Betleeme, pământul lui Iuda, nu eşti nicidecum cel mai mic între căpeteniile lui Iuda, căci din tine va ieşi Conducătorul care va paşte pe poporul Meu Israel". Atunci Irod chemând în ascuns pe magi, a aflat de la ei lămurit în ce vreme s-a arătat steaua. Şi trimiţându-i la Betleem, le-a zis: Mergeţi şi cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, dacă Îl veţi afla, vestiţi-mi şi mie, ca, venind şi eu, să mă închin Lui. Iar ei, ascultând pe rege, au plecat şi iată, steaua pe care o văzuseră în Răsărit mergea înaintea lor, până ce a venit şi a stat deasupra, unde era Pruncul. Şi văzând ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte. Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat Lui; şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă. Iar luând înştiinţare în vis să nu se mai întoarcă la Irod, pe altă cale s-au dus în ţara lor."

Sunday, December 21, 2008

Decembrie


Bine am revenit în orăşelul fără cinema, dar cu cei mai frumoşi copaci albi.
De câte ori îmi doresc o tăcere perfectă cu mine, mă întorc acasă.
Totul este un amestec frumos de lumini blânde, fum şi ger.
Acasă regăsesc o lume transparentă pe trotuare, în case şi în spatele vitrinelor.
Acasă, lucrurile se aştern liniştite. Nu sclipesc, au doar o singurătate ce naşte impresii.
Acasă este strada care urlă a amintiri, locul unde îmi aud paşii şi respiraţia.
Acasă, un altfel de sunet decât cel al colindelor ar fi ca o uşă trântită peste degetele tandreţei.
Acasă, natura nu-mi mai este servită cu porţia; îmi este lăsat răgazul de care am nevoie pentru a mă apropia, a o simţi, a o privi!

ESTE DECEMBRIE! Luna amintirilor!
Inspirată de :



P.S.:Listă desene/filme(văzut şi revăzut + update):

Rudolph,the Red-Nosed Reindeer (1964)
Polar Express (2004)
Frosty The Snowman(1982)
Scrooge-A Christmas Carol (1951)
How the Grinch Stole Christmas (1966)
It's a Wonderful Life (1946)
Miracle on 34th Street (1947)
Little Women (1994)
A Christmas Story (1983)
Home Alone (1,2,3)
Hook (1991)

Saturday, December 20, 2008

Candva,iti vei primi personalitatea!Iti promit!Deocamdata hai sa continuam asa,scriind pe perdele usor de indepartat,sa para ca nu ne intereseaza prea mult de ceea ce se intampla in jurul nostru,ca suntem doar noi aici.Din intamplare,o sa ne viziteze cate un strain doritor sa MA "citeasca" si sa TE citeasca.In fond,folosim cuvinte.Neinsemnate cuvinte.Doritoare totusi sa creeze.Emotii,iluzii...orice.

Bine am revenit!ESTE DECEMBRIE!:)