Saturday, September 27, 2008

GREY'S ANATOMY

GRAY'S ANATOMY-
-un serial(foarte bun)vazut intr-o luna(si un pic),4 serii(ce te tin in tensiune),77 de episoade(ce provoaca dependenta).Dupa ce am fost fidela mult timp serialului ER(Spitalul de Urgenta) a venit randul lui Grey's Anatomy sa ma lipeasca de scaun timp de mai bine de o luna.Astept si eu ca mai toti fanii sa apara sezonul 5 si in Europa.Deocamdata pe 25 septembrie,ABC a deschis sezonul cu 2 ore sub numele "Dream a Little Dream of Me".Ce face serialul sa fie atat de special?Pe langa ingredientele tipice pentru o reusita-contine drama,comedie,cateva elemente de soap-opera-,ceea ce intr-adevar face o diferenta este muzica extrem de bine aleasa precum si dialogul dintre persoanje.Apar fraze amuzante,inteligente,dialogul dezvaluie intotdeuna parti din caracterele personajelor,fiecare episod poarta titlul unei melodii,scenariul este inteligent, actorii sunt incredibili de potriviti pentru rolurile pe care le interpreteaza. Este genul de serial in care te atasezi de toate personajele pentru ca exista lucruri atragatoare, sau macar intrigante, in dreptul fiecaruia.Poate de aceea a batut la audienta seriale precum Lost(primele 3 serii sunt foarte bune,bine de vazut in maraton) sau Prison Break si a fost castigator al premiilor Emmy si Golden Globe.

Puteti vedea seriile complete (in cazul unei conxiuni cat de cat bune) la http://www.cucirca.com/

Un alt site unde gasiti informatii updatate despre serial:http://www.greysanatomyinsider.com

Recapitulare a primelor 4 serii:

Quotes:
George:Mc'Dreamy was doing the Mc'Nasty with Mc'Hottie.That Mc'Bastard!!!
and then is the word:SERIOUSLY!!! with a whole new meaning
after that:
Derek:What it is always have to be about the destination?Why it cannot be about the jurney?
Mark:'Coz I'm wearing 300 $ shoes!
ENJOY!

Monday, September 22, 2008

Desene creion






Daca cineva ar striga aceasta stire, cam asta i-ar fi titlul: Lume,lume, m-am luat la tranta cu creionul!

Uite asa am zis eu ca vacanta asta nu e completa daca nu invat sa desenez.

Dupa cateva lectii de chitara in urma carora am ramas (doar) cu niste acorduri invatate ("Nothing else matters"-Metallica) si cu cititul de tabulaturi (care, apropo, nu mi-a luat deloc mult), dupa fotografie si modificat fotografie, dupa diverse sporturi practicate (se pune si faza cu alergatul cainelui pe drumuri de munte?), dupa munci administrative grele (subliniez grele), invatat legile tarii (multe fiind ele), cochetat cu jazz-ul (am legitimatie de membru, adica pana la urma l-am sedus de-a binelea!) - am zis ca spre sfarsit sa ma fac si autodidact(a). Ce inseamna asta? Am 'invatat' sa desenez. Ceva ochi acolo stiam ca posed, cu vederea in spatiu nu prea stateam bine, dar, ca sa vezi, totul se invata!

Cu ajutorul profesoarei Brenda Hoddinott si site-ului ei: www.drawspace.com am invatat cate ceva despre "arta desenului" intr-un timp foarte scurt. Asa ca 1% inspiratie, 99% transpiratie!

Mai sus cateva desene - schite din toate cele 20! Mila ca pentru un incepator, s'il vous plait!

p.s.: nu mai exista limita; am inteles ca inainte aveai acces doar la o lectie pe saptamana. Contul iti asigura acces la toate lectiile! ENJOY!

Breakfast at Tiffany's



" You know what's wrong with you, Miss Whoever-you-are? You're chicken,you've got no guts. You're afraid to stick out your chin and say, "Okay, life's a fact, people do fall in love, people do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness." You call yourself a free spirit, a "wild thing," and you're terrified somebody's gonna stick you in a cage.
Well baby, you're already in that cage. You built it yourself.And it's not bounded in the west by Tulip, Texas, or in the east by Somali-land. It's wherever you go. Because no matter where you run,
you just end up running into yourself. "


Indeed I say...!!!

Sunday, September 14, 2008

Exagerare


Inclure




Enchainement

Saturday, September 13, 2008

Fragmente de vara

Catre soare


Miros de tamaie




Aging


Insirand clipe

Cartea Dunarii albastre

M-am gandit ca mult mai simplu ar fi fost sa dau un copy-paste comunicatului de presa lansat cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii,aparut deja de prea multe ori pe bloguri fara niciun fel de feedback, dar prefer sa nu o fac. Am avut ocazia sa observ mai indeaproape proiectul initiat de asociatiile MaiMultVerde si "Salvati Dunarea si Delta" pentru ca mama, profesoara de geografie fiind, a participat la atelierele de lucru si a fost autor colaborator.

Recunosc ca la inceput am fost destul de sceptica cu privire la proiect. Din anumite motive tindeam sa-l etichetez ca "unul dintre multele...". Scopul lui principal: pregatirea profesorilor de gimnaziu pentru a introduce o noua disciplina optionala dedicata protectiei apei si ecosistemelor Dunarii din Romania. Da, pana aici nimic nemaiINCERCAT. Au fost implicati 22 de profesori reprezentand scolile dunarene si aproximativ 500 de copii expusi mesajelor eco cu speranta unui grup tinta multiplicator de informatie. Insa speranta lor sta in faptul ca acesti copii dar si profesorii instruiti vor putea transmite mesajul mai departe, ca vor putea influenta intr-un fel modul in care noi=oamenii constientizam natura.

REZULTATUL(pentru ca exista unul!)a fost Cartea Dunării Albastre sau Danube Box cu extindere in Caietul elevului, motiv pentru care am si decis sa scriu cateva cuvinte . Acum 2 zile a ajuns in fata usii tot pachetul cu materialele necesare: carti, caiete, cd-uri,jocuri interactive, harti, tricouri cu mesaj. Am rasfoit cam o ora materialele, m-am uitat si prin cd si intr-adevar pot sa zic ca au facut o treaba foarte buna.

Informatie expusa simplu, la obiect, insotita de harti, tabele si desene, jocuri de motivare a elevului, alternare intre informatie si joc, si pe deasupra si cateva legende ale Dunarii foarte frumos expuse. Si asta doar in ceea ce priveste partea informativa.

Cat despre organizare nu pot sa zic decat de bine: o comunicare clara intre organizatori si participanti, eficienta si implicare. Nu mai zic de faptul ca este un mare avantaj pentru profesori, si aici vorbesc in special de mama care este in invatamant de 30 de ani. A fost interesant (si amuzant) sa o aud vorbind cu mare inflacarare despre "bariere in comunicare", de "win-win" sau modelul Lencioni, despre gandirea "glocala", indicatori "smart" si asa mai departe(multe din ele au fost noi si pentru mine).

Toate atelierele se pare ca au lasat o impresie buna, nu de alta dar mama rar se aventureaza(dupa multele experiente esuate) sa ia cu ea 45 de copii - voluntari -galagiosi pentru o campanie de curatenie dar si pentru lectii pe malul Dunarii ...despre Dunare.